Hat Airbus H160-as helikoptert rendelt a GECAS leányvállalata, ez az első lízingcég, amely a gyártó legújabb típusát tudhatja majd a flottájában.

Néhány hónappal az EASA engedélyének megszerzését követően már meg is van az Airbus legmodernebb helikopterének első lízingcége, miután a Milestone Aviation bejelentette, hogy a típus hat példányával bővíti flottáját.

Az első példány várhatóan 2023-ban kerül a GECAS helikopterekkel foglalkozó leányvállalatának birtokába, amely már el is kezdte az egyeztetéseket a lehetséges üzemeltetőkkel.

Az Airbus H160-asa sarkvidéki hidegben (Fotó: Airbus/Lloyd Horgan)

A helikopter kompakt mérete és fejlett fedélzeti rendszerei miatt várhatóan a tengeri olajfúró tornyok személyzetének szállítására, valamint légi betegszállítási feladatokra használják majd ezeket a H160-asokat.

Több mint 300 gépes flottájával a Milestone Aviation a világ vezető helikopter lízingeléssel foglalkozó vállalata. Egész világra kiterjedő ügyfélköre a tengeri olajfúró tornyok személyzetét szállító cégektől kezdve a légimentéssel foglakozó vállalatokon keresztül a légirendészeti szervezetekig terjed ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.