Átvette első új generációs hajtóművekkel felszerelt Airbus A320neo repülőgépét a LATAM Airlines Group. A csoport brazil leányvállalata a LATAM Airlines Brasil ezzel a típus első üzemeltetője lett a dél-amerikai kontinensen, a világon pedig az ötödik neo-üzemeltető.

A légitársaság Airbus A320neo repülőgépét a Pratt & Whitney Pure Power PW1100-JM típusú hajtóművekkel szerelték fel.

A LATAM új arculatának megfelelő festésű A320neo repülőgépet a cégcsoport immár negyedik A350-900 XWB repülőgépével együtt adták át az európai repülőgépgyártó franciaországi Toulouse-ban működő központjában. A LATAM az Airbus új generációs szélestörzsű típusának szintén az első üzemeltetője Dél-Amerikában.

A több, mint 250 darab Airbus gyártmányú repülőgépet üzemeltető LATAM csoport Latin-Amerikából elsőként rendelt a típusból és jelenleg összesen 67 darab A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépre van megrendelése.

A légitársaság első A320neo repülőgépe a kezdetekben brazil belföldi útvonalakon közlekedik majd, de novembertől már más regionális útvonalakon is alkalmazza a légitársaság a típust Dél-Amerikán belül. A második példány várhatóan novemberben csatlakozik majd a LATAM flottájához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus


A LATAM 10%-a hamarosan a katariak kezében

Amint arról kedden hírt adtunk, Akbar Al Baker a Qatar Airways vezérigazgatója a Farnborough Air Show-n jelentette be, hogy cége felvásárolja a dél-amerikai LATAM légitársaság 10%-át. A LATAM a Qatar Airwayshez hasonlóan a oneworld légiszövetség tagja, a légitársaság a chilei LAN és a brazil TAM cégek egyesülésével jött létre.

Ajánló Kipróbáltuk a Lufthansa első A320neo repülőgépét

2016. február 12-én pénteken Hamburgban adta át ünnepélyesen az Airbus a Lufthansa az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo repülőgépét. Az átadó ünnepséget követően Hamburgból Frankfurtba repültünk a vadonatúj A320neo fedélzetén. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!