Megkapta a kereskedelmi járatok üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket a brit légügyi hatóságoktól a Wizz Air UK, május 3-án indul a leányvállalat első járata.

A Wizz Air Holdings Plc száz százalékos leányvállalataként működő Wizz Air UK (ICAO kód: WUK) május 3-án indítja első járatát London-Luton Bukarest útvonalon, miután az Egyesült Királyság Polgári Légügyi Hatósága kiadta a cég részére a Légi Üzemeltetői Engedélyt (Air Operator’s Certificate – AOC) és a Működési Engedélyt (Operating Licence – OL).

2018 év végéig a Wizz Air UK flottájában nyolc darab vadonatúj Airbus A320 és Airbus A321 típusú repülőgép áll szolgálatba.

Forrás: Wizz Air

A leánycég közvetlenül 300 új munkahelyet létesít, beleértve a pilóta, légiutaskísérő és menedzsment pozíciókat is. A Wizz Air részéről mindez 860 millió dolláros befektetést jelent a piacon a leányvállalat flottájába kerülő repülőgépek listaárai alapján számolva.

A Wizz Air UK piacra lépésével a teljes Wizz-csoport közel 8 millió ülést kínál az Egyesült Királyság reptereiről és reptereire a 2018-as évben, mely 14%-os növekedést jelent tavalyhoz képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air a nyolcadik legnagyobb légitársasági csoporttá lépett elő a brit piacon, 23 ország 74 repterére üzemeltet a Wizz-csoport járatokat az Egyesült Királyság 9 repteréről. A kínálat idén 8 új útvonallal bővült London-Lutonról Larnaca, Tirana, Tallinn, Pozsony, Lemberg, Athén, Keflavik és Bari irányába.

“A mai nappal a légi utazás új korszaka nyílik meg az Egyesült Királyságban, hiszen ma indul el a Wizz Air UK első járata a működési engedély megszerzését követően. Bár a Wizz Air UK a Brexitre vonatkozó intézkedési tervünk fontos része, ugyanakkor ez az első, ténylegesen az ultradiszkont modellre épülő légitársaság, amelyet az Egyesült Királyságban jegyeztek be.” – közölte Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

“Ezáltal az itteni fejlődésünk természetes következő lépéseként tekintünk rá, amely erős pozícióba helyez minket Európa továbbra is legnagyobb utazási piacán felmerülő lehetőségek kihasználásához. A Wizz Air elkötelezett az Egyesült Királyság mellett első London Lutoni járatunk 2004-es érkezése óta, és a WIZZ csapat minden tagja örömmel fogadja a Wizz Air UK működésének megkezdését, amely újabb alacsony viteldíjas lehetőségeket biztosít egyesült királyságbeli hálózatunk bővítésével.” – tette hozzá a vezérigazgató.