Landolás után nem sokkal kinyitotta egy utas a Ukraine International Airlines Boeing 737-esének szárny fölötti vészkijáratát, mert – mint fogalmazott – túl melege volt.

A The Sun brit bulvárlap beszámolója szerint az ukrán légitársaság PS 6212-es, Antalya-Kijev járata rendben megérkezett a Boriszpol-repülőtérre, majd a D terminálon a kijelölt állóhelyére gurult.

Az utasok már megkezdték a kiszállást, amikor egy nő, aki a hátsó sorokban ült, és már sétált az ajtó felé, egyszer csak odament a szárny fölötti vészkijárathoz és kinyitotta.

A közösségi médiában keringő felvétel szerint kényelmesen sétálgatott a szárnyon, le is ült egy időre, majd, amikor elege lett, visszament a gépbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ekkor gyermekei már a terminálban voltak.

A fedélzetről azonban már nem hagyományos úton távozott, a kapitány azonnal értesítette a hatóságokat és az egészségügyi személyzetet. A nőt előállították, kihallgatásán azt mondta, túl melege volt már a gépben, ezért friss levegőre vágyott.

A légitársaság megerősítette a történteket, mint írták, a nő két gyermekével és férjével nyaralásból tért vissza a charter járaton. Az eset utáni vizsgálat alapján a nő józan volt, és semmilyen drog hatása alatt sem állt.

Az UIA közleményében jelezte: az utast kitiltották a járataik fedélzetéről, és a cég szorgalmazta, hogy komoly pénzbüntetést szabjanak ki rá a hatóságok, már csak azért is, mert rossz példát mutatott a gyerekeinek.