Vizsgálatok után a Wizz Air leváltotta Darwin Triggs repülési osztályvezetőt, mert egy hangfelvétel szerint a csoportos létszámleépítésben érintett pilóták körét diszkriminatív módon állíttatta össze.

A Reuters a légitársaság dolgozóinak küldött levélből értesült a személycseréről. Az április 4-i tájékoztatóban a hírügynökség szerint az áll: bár a belső vizsgálatok szabálytalanságot nem állapítottak meg, néhány olyan tényezőt is figyelembe vehettek, amelyek nem egyeztethetők össze a Wizz Air nyitott és őszinte kommunikációt szem előtt tartó céges kultúrájával.

Korábban a pilóták körében keringett egy hangfelvétel, amely még 2020 áprilisában egy online találkozón készült a 250 fős elbocsátás előtt.

(Fotó: AIRportal.hu)

Ezen a menedzser azt mondta beosztottjainak, hogy állítsanak össze egy listát azokról a pilótákról és kadétokról, akikkel folyamatosan „probléma” volt, mert sokszor jelentettek beteget, vagy nem voltak hajlandók szabadnapjukon dolgozni.

A hírügynökség megkeresésére a Wizz Air azt írta, elhangozhattak olyan mondatok egy belsős találkozón, amelyek nem egyeztethetők össze a cég kultúrájával és azzal, ahogy a folyamatokat a társaságnál kezelni szokták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szóvivő arra a kérdésre nem válaszolt, hogy a felvételen valóban Darwin Triggs részéről hangzanak-e el az utasítások.

Három hónappal az online találkozó után hirdette meg a Wizz Air a Cabin Crew to Captain elnevezésű programját, amelynek lényege, hogy légiutas-kísérőknek segítenek pilótává válni.

Mint ismert, a Wizz Air 1000 fős létszámleépítést jelentett be tavaly áprilisban a járvány okozta korlátozások és megszorítások miatt, ami teljes létszám 20 százaléka.