Szeptember 1-től menetrend szerinti járatot nyit Szöul és Zágráb között a Korean Air. 

Fotó: AIRportal.hu

A Korean Air járatai hetente három alkalommal kötik össze a dél-koreai és a horvátországi fővárosok repülőtereit.

A nyári menetrendben, 2018. szeptember 1. és október 28. között a légitársaság repülőgépei hetente háromszor (keddi, csütörtöki, szombati napokon) repülnek közvetlenül Szöul és Zágráb között.

A járatokat Airbus A330-200-as, szélestörzsű repülőgépekkel teljesíti a légitársaság.

A 2018/19-es téli menetrend kezdetétől a heti három járat megmarad, azonban Zürichhel kötve közlekedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A téli időszakban a Szöul – Zágráb – Zürich – Szöul útvonalat a Korean Air új generációs Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei teljesítik. A légitársaság a Zágráb – Zürich szakaszra nem értékesíthet repülőjegyeket.

A Korean Air Airbus A330-200-as repülőgépein összesen 218 utas foglalhat helyet, hatan első osztályon, 24-en business-, 188-an pedig turista osztályon utazhatnak. A Boeing 787-9 Dreamlinerek fedélzetét 269 üléssel szerelték fel háromosztályos elrendezésben, a típus 6 első-, 18 business-, és 245 turista osztályú utast képes szállítani.

Az első és business osztályokat a régebbi A330-200-as típuson is felújította a légitársaság, a prémium utasok a Dreamlinerekéhez hasonló üléseken élvezhetik a repülést.

A Korean Air nem új légitársaság a zágrábi repülőtéren, hiszen az elmúlt években – mint idén május és június hónapokban is – időszakosan charter járatokat üzemeltetett a cég a horvát fővárosba Airbus A330-as repülőgépekkel.

2017-ben 444 ezer koreai turista látogatott Horvátországba, mely 20%-os növekedést jelent az előző évhez viszonyítva. Az új menetrend szerinti járattól a turizmus élénkülése mellett az üzleti és kulturális kapcsolatok fejlődését is várja a két ország.

A Korean Air a harmadik új légitársaság az idei évben a Franjo Tuđman repülőtéren az Air Canada Rouge és az Aegean Airlines mellett.

Komoly beruházásokkal bővít a francia üzemeltető

Forrás: MZLZ/Zagreb Airport

A zágrábi repülőtér tavaly összesen 3,1 millió utast kezelt, 11,8%-kal többet mint 2016-ban.

A repteret 2012-től a francia ADP (Aéroports de Paris) által vezetett konzorcium üzemelteti 30 éves koncesszióban.

Az üzemeltető tavaly március végén nyitotta meg a repülőtér vadonatúj, csaknem hetvenezer négyzetméteres terminálépületét.

Az éves szinten 5 millió utas kiszolgálására felkészült, új terminálban 8 új utashíd (és épület közeli repülőgép-állóhely), további 3 távolabbi állóhely, 9 utasbiztonsági csatorna, 30 check-in pult, 3 poggyászkiadó szalag, és 23 útlevélellenőrző pont kapott helyet, valamint elkészült egy 1100 férőhelyes parkoló is. A régi terminál előtti részen további 23 állóhelyet vehetnek igénybe a repülőgépek.

Az épületben elegendő hely áll rendelkezésre további 30 check-in pult és még 3 poggyászkiadó szalag létestésére, amennyiben az utasforgalom eléri a jelenlegi éves 5 milliós elméleti kapacitást. További forgalombővülés esetén a terminál fokozatosan bővíthető 8 milliós kapacitásra, valamint a forgalmi előtér területe a jelenlegi háromszorosára növelhető.