Október első hetében egy újabb úti céllal, a mexikói Guadalajara városával bővül az Emirates SkyCargo nemzetközi hálózata. A bővítésnek köszönhetően a légitársaság áruszállító divíziója 6 kontinens már több mint 125 városát szolgálja ki. Az új légiösszeköttetés révén az európai – köztük magyar – áruk is gyorsabban juthatnak el a tengerentúlra – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az Emirates SkyCargo 2014 áprilisa óta segíti áruszállítással Mexikó kereskedelmét. Az eltelt hat év alatt több mint 25 000 tonna szállítmánnyal járult hozzá a Mexikó, Európa és Közel-Kelet országai közötti kereskedelemhez.

A dubaji légi áruszállító a koronavírus járvány ellenére is heti rendszerességgel repült Mexikóvárosba, ezzel biztosítva a nélkülözhetetlen orvosieszközök importálását az országba és segítve az európai termékek exportját.

Forrás: Emirates

Az Emirates SkyCargo meghatározó szereplője a nemzetközi kereskedelemnek hat kontinensen működő teherszállító járatainak köszönhetően.

A légi teherszállító széles repülőgép-flottájának, köztük 11 Boeing 777-es teherszállítónak köszönhetően bő kapacitást kínál az exportáló európai vállalatoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

160 tonnányi orvosi felszerelést és élelmiszert szállított az Emirates a katasztrófa sújtotta Bejrútba

Az Emirates a napokban arról is hírt adott, hogy a cég eddig több mint 12 000 adományt gyűjtött és szállított Libanonba, hogy segítse az augusztus elején történt tragikus robbanás miatt nélkülöző Bejrút lakosságát. A jelentős humanitárius szállítmányhoz több mint 140 országból gyűjtött támogatókat a légitársaság.

A katasztrófát követően az Emirates gyűjtést szervezett: a légitársaság utasai világszerte pénz vagy Skywards mérföldek felajánlásával járulhattak humanitárius segélyszállítmányok összeállításához.

Forrás: Emirates

Az összegyűjtött felajánlásokat a légitársaság orvosi felszerelések, élelmiszerek és egyéb sürgős segély formájában az Emirates SkyCargo segítségével közvetlenül Bejrútba szállítja.

Augusztus 13. óta az Emirates SkyCargo, a helyi és nemzetközi civil szervezetekkel együttműködve összesen 160 tonna orvosi kelléket és ételt szállított Bejrút városába. Az elkövetkezendő hetekben a dubaji légitársaság további hat tervezett szállítmánnyal még több orvosi ellátáshoz szükséges kelléket, nem romlandó élelmiszert, ruhát, tisztálkodó szert és állatorvosi eszközt szállít majd a libanoni fővárosba.

Az Emirates légitársaság, az Emirates Airline Foundation-on keresztül több, mint 30 humanitárius és jótékony projektet támogat világszerte 18 országban.

A légitárság közel 30 éve repül Libanonba és jelenleg heti két járatot üzemeltet Bejrút és Dubaj között.