Milliós nagyságrendű bírságot kapott az olasz Antitrustitalia fogyasztóvédelmi hatóságtól a Ryanair és a Wizz Air a csomagszabályzat miatt.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot jelent az új poggyászszabályzat, mivel az már díjmentesen nem tartalmazza a nagy méretű, gurulós kézipoggyász utaskabinban történő elhelyezését, és ez az alapárban sem jelenik már meg.

A hatóság indokolása szerint “minden utasnak joga van ahhoz, hogy gurulós kézipoggyászát az utastérben helyezhesse el”, az az utazás egyik alapvető kelléke, ezért plusz költségek nélkül kellene biztosítani ezt számukra.

Forrás: Ryanair

Az Antitrustitalia azt is sérelmezte, hogy a Ryanair és a Wizz Air csak a kisméretű kézipoggyászt engedi fel ingyenesen a fedélzetre, azokat pedig nem a kézipoggyászoknak kialakított fej feletti tárolókban, hanem a lábtérben helyezteti el.

Emellett a cégek azzal, hogy 5 és 25 euró között összeget kérnek el a nagy méretű kézipoggyász felviteléért, nem átlátható módon emelték a jegyárat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair 3, a Wizz Air 1 millió eurós bírságot kapott.

Lapunk kereste a légitársaságokat, amint reagálnak, frissítjük cikkünket.