A Lufthansa a következő 10 évben átlagosan minden második héten átvesz majd egy új repülőgépet – mondta Carsten Spohr vezérigazgató a cég első Airbus A321neójának névadó ünnepségén.

Adatbázisok szerint a Luthansa-csoport 200 repülőgép vételére szerződött le, ebből eddig közel 40 darabot vett át, köztük az első Airbus A321neót, amelyet hétfőn Aachen városáról neveztek el Észak-Rajna–Vesztfália tartomány vezetőjének jelenlétében.

Az Airbus Cabin Flex elrendezéssel (módosított törzskialakítással) érkező A321neókból az eddig átvett négy példányon felül további 36 kerül a csoporthoz, mellettük Airbus A320neók, Boeing 787-esek és 777X-ek, illetve Airbus A350-esek kerülnek a közeljövőben a flottába.

Carsten Spohr a Lufthansa közlése szerint arra ösztönözte a kormányokat, hogy teremtsenek olyan jogi környezetet, amelyben a társaságok képesek a jövőbe való befektetésre.

Fotó: Lufthansa

A vezérigazgató az új típusváltozattal kapcsolatosan kiemelte, hogy az A321neo a korábbihoz képest 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztással, és ugyanennyivel alacsonyabb károsanyag-kibocsátással is üzemel, emellett sokkal halkabb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa-csoport közel 3 milliárd eurót fektet be évente új, környezetkímélőbb repülőgépek vásárlásába, mivel Carsten Spohr szavai szerint ez a leghatékonyabb módja a klímaváltozás elleni küzdelmüknek.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ezeknek a befektetéseknek az a feltétele, hogy Németország nemzetközi szinten versenyképes maradjon, amit pedig a döntéshozók képesek biztosítani a befektetéseket ösztönző és a német turizmust piacon tartó intézkedésekkel.