A monacoi jacht szalonon, a világ legnagyobb luxushajó kiállításán debütál a potenciális vevők előtt az Airbus legújabb üzleti helikoptere, az ACH160.

A még csak tesztelés alatt álló közepes forgószárnyas, a H160 speciális felszereltségű ACH változata az Airbus Corporate Helicopters kínálatának zászlóshajójaként debütál a potenciális vevőkör jelentős része előtt, a világ legrangosabb jacht kiállításán.

Illusztráció (Forrás: Airbus Corporate Helicopters)

Az egyik gyári tesztpéldány a tervek szerint szeptember 26-án a 139 méter hosszú Lürssen Flying Fox luxushajó fedélzetéről hajt végre le- és felszállásokat, rövid próbautakra szállítva a lehetséges vásárlókat.

A bemutatott helikopter belseje a lehető legexkluzívabb kialakítású az Airbus Corporate Helicopters közlése szerint. Saját stúdiója mellett a vállalat bevonta a tervezésbe és a megvalósításba a magánhajózási iparág talán legnevesebb beltéri tervező cégét, a Harrison Eidsgaardot is.

Pozitívan hathat a szerződéskötésekre, hogy az első két ACH160-as már a végszerelő soron van az Airbus marignane-i gyárában. Az európai légialkalmassági tanúsítvány kiadását év végére várja a gyártó, az átadások pedig 2020 elején kezdődhetnek meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így az új vásárlók hamar hozzájuthatnak luxuskivitelű, legújabb generációs helikopterükhöz, ami ebben a szegmensben fontos tényező.

Ezen felül az Airbus bemutatja még a kisebb helikopterek ACH verzióit is, a Mercedes-Benz autógyártó Style Edition belsejével feldobott ACH145 a Monaco-i Yacht Club standjánál, a még kisebb ACH135 pedig egy 50 méteres hajó fedélzetén látható.

Végül, de nem utolsó sorban a szakmai látogatóknak is tartogat érdekességet a gyártó, ACH Yacht Interface App néven.

A virtuális eszköz kifejezetten a hajógyártóknak és tervezőknek készült, elősegítendő az Airbus ACH helikoptereinek integrálását az új jachtok építésekor, ezzel elkerülhetők az utólagos, sokszoros költséggel járó átalakítások.