A következő nyári menetrend kezdetétől a Norwegian a két 787-8-asát két 787-9-esre cseréli Barcelonában. A négy amerikai városba közlekedő útvonalain így csaknem ötödével több ülőhelyet kínálhat, mert az indoklás szerint nagyon jól teljesítenek a járatok.

Jelentősen bővíti a barcelonai hosszú távú járatainak kapacitását a diszkont cég (Fotó: Norwegian)

Alig néhány hónapja indított hosszú távú diszkont járatokat a Norwegian a barcelonai El Prat reptérről az Egyesült Államok négy városába, máris kapacitásbővítésről tett bejelentést a légitársaság – írja L`aérien portál.

Jelenleg – a belföldi és európai járatokat teljesítő Boeing 737-800-asok mellett – két Boeing 787-8-ast állomásoztat a katalán nagyváros fő légikikötőjében a norvég diszkont.

Ezeket két 787-9-essel váltja le március végétől, az egy gépen kínált 291 ülőhely helyett így 344-et biztosítva. Míg előbbi típusváltozaton 32 prémium és 259 turista osztályú szék található a Norwegian konfigurációjában, utóbbin 35 prémium és 309 turista.

A fejlesztéssel 18,2 százalékkal bővül a Norwegian barcelonai hosszú távú járatainak kapacitása, egy teljes évben 364 ezer helyett 430 ezer férőhelyet kínálva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az idén júniusban kezdte meg a transzatlanti útvonalak üzemeltetését a norvég diszkont Barcelonában, jelenleg New York-ba, Los Angeles-be, Oaklandbe és Fort Lauderdale-be közlekednek.

A légitársaság közlése szerint az indokolja a kapacitásbővítést, hogy a barcelonai piac jól fogadta a tengeren túli útvonalait.

A júniusi indulás óta 120 ezer utast szállítottak, a repülőgépek átlagos töltöttsége több mint 90 százalékos.

Mint a nyáron közölték, a kezdéstől a mostani téli menetrend 2018 márciusi zárásáig 255 ezer ülőhelyet kínálnak az itteni hosszú távú járataikon.

Ismert, a katalán nagyváros repterén az IAG-holding új fapadosa, a szintén tengeren túli járatokra létrehozott LEVEL is bázist nyitott, nemrég pedig bejelentették, hogy a két A330-200-as mellé még egy érkezik Barcelonába. Itt több útvonalon egyébként lényegében konkurál is egymással a norvég diszkont és az IAG-leánycég.

A Norwegian jelenleg 21 Dreamlinert birtokol, és további ugyanennyi érkezik a tervek szerint a flottába 2020-ig.