Módosította az új generációs Embraer E2-re szóló megrendelése egy részét a svájci Helvetic Airways, így a legnagyobb változatot, az E195-E2-t is forgalomba állítja. Közben a koronavírus-járvány utáni korszak új piaci igényeire készülve mostantól egyedi last-minute utazásokat is kínál légitársaság.

Forrás: Embraer

Mint arról beszámoltunk, az 1600. legyártott Embarer E-Jetet is a Helvetic Airways kapta meg nemrég, ez lett a svájci légitársaság HB-AZE lajstromjelű, ötödik E190-E2 gépe. Akkor derült ki, hogy az eredeti tervekkel ellentétben idén már nem ad át át számukra több utasszállítót a brazil gyártó, mert a rendeléseket átütemezték.

Ezután a napokban újabb módosításról adott hírt közleményében a cég: tizenkét E190-E2-re szóló rendeléséből négy példányt a nagyobb befogadóképességű E195-E2-re módosított.

A változatosabb flotta jobb bővülési lehetőségeket és nagyobb üzemelési autonómiát vetít előre
– emelte ki Tobias Pogorevc vezérigazgató.

A típuscsaládon belül a pilótáknak nem kell külön képzést teljesíteni egy-egy változat repüléséhez, az alkatrészek nagy százalékban csereszabatosak, így a karbantartási költségek sem emelkednek érdemben a nagyobb befogadóképességű E195-ösök forgalomba állításával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Helvetic Airways

Jönnek a pop-up járatok

Igazodva a koronavírus-járvány és az utazási korlátozások miatt megváltozott piaci környezethez, a világon elsőként a Helvetic Airways sajátos jegyértékesítési modellt is bevezet.

A légitársaság a last-minute utakhoz hasonló, a foglalási rendszerben csak rövid idővel az indulás előtt felbukkanó, úgynevezett pop-up járatokat indít hamarosan.

Az elgondolás a Nyugat-Európában és Amerikában elterjedt és népszerű pop-up boltokról kapta a nevét, amelyek a városok különböző pontjain jelennek meg váratlan időpontban, rövid időszakokra. Ezt a Helvetic Airways háromnapos, csomagban kínált nyaralások formájában másolja le.

Az első pop-up úticél a montenegrói Tivat városa július 24-26. között, a második a horvát Brac szigete lesz július 27-30. között.

Bár a balkáni országokban a járványhelyzet jelenleg kedvezőtlen, a légitársaság szerint éppen ez a modell lényege, hogy könnyedén megváltoztatható az úticél, és az utasok számára nincs semmilyen kockázat – az még nem világos, hogy a már foglalással, kifizetett jeggyel rendelkezőkre nézve az ilyen változások mit jelentenek.

Az utazási csomagok márpedig nem olcsók: 595 és 775 svájci frank (200-250 ezer forint) között kínálják őket, bár ez már tartalmazza a hotelek árát is.

A Helvetic Airways első E190-E2-ese Budapesten (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)