Az USA Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) egymilliárd dolláros, 22 légiforgalmi irányítási létesítményre kiterjedő korszerűsítést hajt végre.

A Biden-kormányzat összesen 5 milliárd dollárt biztosít infrastruktúrafejlesztésre, a szükséges javítások, cserék és modernizáció elvégzésére. Ennek első keretét hívta le most az FAA, egy átfogó intézkedéscsomagra fordítja majd.

A kommunikációs, felderítő-, navigációs és időjárási állomások esetén a megbízhatóság fenntartása érdekében az elmaradt munkák elvégzése lesz a feladat. Az energiaellátó rendszerek cseréje – földalatti kábelek, transzformátorok, generátorok és a kapcsolódó üzemanyag-tartályok – szintén már első körben megvalósul.

Illusztráció (Forrás: Twitter / FAA)

Mivel a repülőterek környékének forgalmát kezelő központok több mint fele 40 évesnél is idősebb, számos regionális és kisrepülőtér kap majd új irányítótornyot, míg másoknál felújítások várhatók. Emellett az átrepülő forgalmat kezelő 22 központ fejlesztésére és a kapcsolódó berendezések felújítására, cseréjére is jut pénzügyi forrás.

Az FAA személyzete által használt épületek biztonsága is jelentősen javulhat, köszönhetően az új kerítéseknek, megerősített bejutás elleni építményeknek és a robbanásálló ablakoknak. A rendelkezésre álló forrás a fentieken túl a munkálatokhoz szükséges személyzet költségeit is fedezi majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fejlesztések továbbra is biztosítják, hogy az FAA által felügyelt 5 millió négyzetmérföld szárazföldi és több mint 24 millió négyzetmérföld óceáni légtér a világ egyik legbiztonságosabb területe maradjon.