Meghirdette 2022-es téli menetrendjét az Air France, a légitársaság október végétől az előző évinél több járatot közlekedtet majd Lappföldre, valamint újra elérhető lesz a Pointe-à-Pitre és Montreal közti összeköttetés is. 

A cég közleménye szerint a párizsi Charles de Gaulle és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között elérhető Air France-járatok számában nem lesz jelentős változás, az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépek naponta 2-3 alkalommal repülnek a két főváros légikikötője között.

A francia légitársaság még 2021-ben nyitotta meg a Charles de Gaulle és Rovaniemi közti útvonalát, amelyet most újabb lappföldi célállomások egészítenek ki. December 10-től lehet eljutni az Air France A320-asainak fedélzetén minden csütörtökön Kittilä-ba, illetve A319-esekkel Tromsø felé, utóbbi lesz az Air France-KLM-csoport legészakibb célállomása.

Az új járatok mellett Rovaniemi felé is bővül a kínálat, a november 27-től újrainduló járatok a karácsonyi és újévi időszakban minden nap közlekednek majd.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air France emellett megtartja a 2021 nyarán indított helsinki járatot is, a térségben emellett még Koppenhága, Billund, Oslo, Bergen, Stockholm és Göteborg érhető el párizsi átszállással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tengeren túli francia területekre tartók számára kedvező változás, hogy október 22-én az Air France újraindítja a Montreal és Pointe-à-Pitre közti járatait, a cég Airbus A320-as repülőgépei hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek az útvonalon.

A meghirdetett menetrend a kormányzati szabályozások és az egészségügyi előírások miatt még változhat. Az Air France arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt mindenképpen ellenőrizzék az aktuális utazási feltételeket az airfrance.traveldoc.aero oldalon.