Angliában tartózkodó magyar spotterek fotózták le az egykori, el sem indult Sólyom Hungarian Airways festésében 2013 augusztusában Ferihegyen bemutatott Boeing 737-500-as repülőgépet Bournemouth repülőterén.

A repülőgép évek óta állt a repülőtér egyik elhagyatott sarkában, utóbb már hajtóművek nélkül. A repülőgép tulajdonosa – mivel feltehetően nem talált bérlőt az 1992-es gyártású, több mint 26 éves repülőgépre – a még használható alkatrészek kiszerelése és a hosszú tárolás alatt egyre rosszabb állapotba került repülőgép szétbontása mellett döntött.

Zbronkó Tamás 2018. augusztus 9-én készült fotóján már a főfutóműveitől megszabadított Boeing 737-505 típusú repülőgép látható szárnyak nélkül.

A repülőgép HA-SHA lajstromjellel majdnem pontosan 5 éve, 2013 augusztus 18-án érkezett Ferihegyre az 1-es terminálon megrendezett nagy csinnadratta közepette, de még aznap este vissza is repült Bournemouthba. Bár a légitársaságnak a légijármű üzembentartói engedélyt (AOC) sikerült megszereznie, a kereskedelmi járatok indításához szükséges Operating License-t (OL) soha nem kapta meg a hatóságoktól.

IMG_5848c

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.