A határidő lejártáig lapinformációk szerint négy ajánlat érkezett az osztrák Air Berlin-leánycég, a Niki megvételére. Ezek alapján a légitársaság egykori alapítója, Niki Lauda mellett a Tuifly, a Thomas Cook-holding és az IAG-holding is jelezte vételi szándékát.

Hibrid Niki-Air Berlin festésű Airbus A320-as. (Fotó: AIRportal.hu)

Miután a Lufthansa, félve az unió monopóliumellenes vizsgálatától, elállt attól a tervétől, hogy a csődbe ment Air Berlin átvételével annak leánycégét, a Nikit is megvegye, az osztrák légitársaság súlyos helyzetbe került.

A megvételére a felszámolás elindítása után az illetékesek csütörtökig várták az ajánlatokat, és német sajtóértesülések szerint az aero.de cikke alapján legalább négyen jelezték is a vételi szándékukat.

Az információk szerint az egykori alapító, Niki Lauda mellett a Tuifly, a Thomas Cook-konszern és a többek között a British Airways-t és az Iberiát tulajdonló IAG-holding adott be ajánlatot.

Lauda a szóvivője útján csütörtökön meg is erősítette, hogy jelentkezett. Pénteken nézi át az ajánlatokat a felszámolóbiztos, és határoz a további menetrendről. Az még egyelőre kérdéses, hogy az IAG miért szándékozik megvenni a Nikit, ha igaz a hír. De például a Brexit miatt esetleg jól jöhet neki egy meglévő, végülis működőképes uniós légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Niki a múlt héten állította le a működését, miután a Lufthansa elállása miatt pénzügyi nehézségek vártak rá, és a cég be is nyújtotta a rendes felszámolásról a szükséges dokumentumokat egy bíróságra.

Fotó: AIRportal.hu