Négy új gyártású Boeing 777F cargo-géppel bővíti flottáját az Atlas Air International, főként az e-kereskedelem folyamatos bővülése miatt.

A Boeing lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a megrendelést még decemberben véglegesítették. Ennek megfelelően még a 2021-es, áruszállító gépek eladása szempontjából rekord évhez tartozik.

Az elmúlt évben a Boeing több mint 80 új gyártású és még ugyanennyi utasszállítóból konvertált cargo-gépet értékesített, a pontos adatokat a jövő héten hozza nyilvánosságra.

Forrás: Boeing

A 9200 kilométeres hatótávolsággal rendelkező Boeing 777F 102 tonna árut képes szállítani, ebből a típusból az Atlas Air a közlemény szerint 14 példányt üzemeltet.

Emellett az amerikai légitársaság összesen 49 747-es cargo-gépet is birtokol, ez a legnagyobb áruszállító Jumbo-flotta jelenleg. Az Atlas Air kapja meg az utolsó új gyártású 747-8F-et is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing korábbi piaci előrejelzése szerint a következő húsz évben 70 százalékkal bővül majd az áruszállító flotta az e-kereskedelem folyamatos bővülésével, amelyet a koronavírus-járvány még jobban felerősített.