Négy darab Boeing 787-9 Dreamliner repülőgép megrendelését jelentette be a Royal Air Maroc (RAM) és az amerikai repülőgépgyártó. Az 1,1 milliárd dollár értékű szerződés nem új üzlet, csak eddig a felek nem fedték fel a megrendelő kilétét.

A marokkói légitársaság a nemzetközi útvonalhálózatának fejlesztését tervezi a négy új, nagyobb befogadóképességű Dreamliner forgalomba állításával.

A négy megrendelt példányból kettő darabra még 2016 decemberében kötöttek a felek szerződést, a másik két példányt pedig ebben a hónapban rendelte a légitársaság.

A Royal Air Maroc flottájában jelenleg már öt, rövidebb törzsű Boeing 787-8-as teljesít szolgálatot, ezekkel Észak- és Dél-Amerikába, Európába és a Közel-Keletre repül a cég.

Forrás: Boeing

A megalapításának 60. évfordulóját ünneplő légitársaság flottájában több mint 50 amerikai gyártmányú gép repül, köztük 737-esek, 767-300ER, 787 és 747-400-as repülőgépek, de amint megírtuk, a légitársaság vizsgálja orosz gyártású Szuhoj Superjetek és Irkut MSz-21-esek beszerzését is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság tárgyalásokat folytat egy Casablanca és Budapest között 2018-ban indítandó közvetlen járatról.