Március végétől közel egy hónapra eltűntek a foglalási rendszerekből a Wizz Air Budapest és Edinburgh, illetve Varsó közötti járatai, a légitársaság válasza szerint a hálózat optimalizálásának következtében nem foglalható jegy.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a március 28. és április 21. közötti négyhetes időszakban nem foglalható jegy a Wizz Air Budapest és Edinburgh közötti útvonalán.

A járat hetente két alkalommal, keddenként és szombaton közlekedik, utoljára március 25-én.

A nyári menetrendre történő áttérést követően az útvonalon közel egy hónapig nem közlekednek a Wizz Air járatai, majd április 26-tól szerdánként és péntekenként repülnek, és ezekre már foglalhatók jegyek.

Olvasónk megjegyezte azt is, hogy az egy hónapos szünet érinti az április első felére eső húsvéti ünnepeket, amikor szerinte sok kint dolgozó látogatna haza.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hasonlóan négy hétig tartó szünet lesz a Wizz Air Budapest és Varsó közötti útvonalán is, a március 26. és április 26. közötti időszakban.

A változásról megkérdeztük a légitársaságot, lapunkhoz eljuttatott válaszuk szerint a Wizz Air folyamatosan figyelemmel kíséri útvonalainak teljesítményét, hogy a legnépszerűbb úti célokra a lehető legalacsonyabb viteldíjakat kínálhassa utasai számára.

A hálózat optimalizálásának következtében március 28. és április 21. között valóban nem foglalhatók a Budapest-Edinburgh útvonal járatai – teszi hozzá a közlés.

„Az érintett járatok utasait (akik közvetlenül a légitársaság honlapján vagy applikációján keresztül foglaltak) e-mailen tájékoztatják a változásokról, és alternatív menetrendet, az eredeti jegyár 120%-ának Wizz-kreditben való megtérítését vagy az eredeti viteldíj teljes visszatérítését ajánlja fel. A Wizz Air ezúton is elnézést kér a menetrendváltozások okozta esetleges kellemetlenségekért” – írta az AIRportal.hu-nak küldött válaszában a cég.