A koronavírus-járvány miatt négy napra leállítja francia és spanyol gyárait az Airbus, a termelés kiesésének hatásait a cég igyekszik minimálisra csökkenteni.

A toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az üzemek ideiglenes bezárását a francia és spanyol állami intézkedések miatt hozták meg. A leállás négy napjában szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedést vezetnek be, ami a higiéniát (szigorúbb és mélyre hatóbb takarítást) és az emberek közti távolság megtartását biztosítja.

Az Airbus, amennyire lehet, e körülmények ellenére is igyekszik hatékonyan üzemelni, és mindenben követi a helyi hatóságok, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait.

A vállalat azon munkakörökben, ahol erre lehetőség van, otthonról végzett távmunkát írt elő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett folyamatosan tárgyal a légitársasági ügyfelekkel, hogy minimalizálja a gépátadásokat érintő hatásokat.

Az Airbus a toulouse-i végösszeszerelő soron kívül összesen hat gyáregységgel rendelkezik a két érintett országban. Franciaországban Méaulte-ban, St. Nazaire-ben és Nantes-ban, Spanyolországban Getaféban, Illescasban és Puerto Realban vannak üzemei, ahol törzselemeket, orrkúpokat, vízszintes vezérsíkokat és ezekhez főbb részegységeket gyártanak. A két országban összesen 52 ezer alkalmazottat foglalkoztat a cég.

Toulouse-ban az Airbus minden típusának van végösszeszerelő sora, így a négy napos leállás komolyan érintheti a legyártott és átadott gépek számát is.