Az Egyesült Államok nagyobb városai felé tartó Lufthansa-járatokra négyszer többen váltanak jegyet, mint eddig, és bár a légitársaság ehhez igazítja a menetrendet, közlése szerint minél előbb szükség lenne a két kontinens közti utazási szabályok tisztázására.

A Lufthansa lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Németország az elmúlt napokban lazított a szabályokon, a rizikóterületnek minősített térségekből hazaérkezőknek már nem kell karanténba vonulniuk, “csak” negatív PCR- vagy antigén-tesztet kell felmutatniuk.

Ennek hatására jelentősen megugrott a kereslet a jegyek iránt, a légitársaság kiemelte, hogy az elmúlt két hétben New Yorkba, Miamiba, Los Angelesbe négyszer annyi jegyet adtak el, mint eddig, ezért júniustól bővül a járatok száma, valamint újakat indítanak Orlando és Atlanta felé is.

Fotó: Lufthansa

Harry Hohmeister, a Lufthansa igazgatóságának tagja a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy tisztázni kell, az USA és Európa között milyen terv szerint tervezik az utazási szabályok módosítását.

Az alacsony esetszámok illetve a lakosság nagy arányú átoltottsága szerinte lehetővé tenné a fokozatos nyitást az Egyesült Államok felé, Németország is arra készül, hogy engedélyezze a transzatlanti utazásokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa ugyanakkor közleményében megemlítette azt is, hogy a klasszikus európai úti célok is újra népszerűek, Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Portugáliába is háromszor annyi jegyet ad el a Lufthansa és a Eurowings, mint az elmúlt hetekben.

A Eurowings az igényre reagálva Palma de Mallorca és Ibiza felé több mint ötszázzal növelte meg a járatai számát, de az igénytől függően a hálózaton azonnal tudják növelni a kapacitást.

Fotó: AIRportal.hu

A német légitársasági csoport a napokban hosszabbította meg az ingyenes átfoglalási lehetőséget, jelenleg július 31-ig van hatályban a tavaly bevezetett intézkedés.

Eközben az amerikai légitársaságok is készülnek a nyitásra, a United Airlines Covid-mentes járatokat indított Rómába és Milánóba, emellett a legnagyobb USA-beli hálózatos légitársaságok a British Airways-zel és a Virgin Atlantic-kel együtt nyílt levélben kérte az amerikai és brit közlekedési tárcát, hogy egyeztessenek a transzatlanti járatok indításának lehetőségéről.