A jövő év áprilisában bázist nyit a berlini Tegel reptéren a Ryanair, átvéve az ott résidőkkel rendelkező Laudatmotion szerepét. Michael O’Leary, az ír fapados hírhedt vezére ez alkalomból azt is megmelítette, hogy 2022 körül el szeretne búcsúzni a cég vezetésétől.

A Ryanair egyik Boeing 737-800-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Folytatja a németországi terjeszkedését a Ryanair, jövő áprilisban átveszi a többségi tulajdonában álló Laudamotion bázisát a berlini Tegel reptéren. Erről a német fővárosban beszélt Michael O’Leary vezérigazgató az aero.de cikke szerint.

Mint ismert, a Laudamotion az Air Berlin csődje után annak leánycégéből, a Nikiből jött létre, megörökölve leszállási jogokat is, többek közt Tegelen.

A Ryanair már az Air Berlin leállása után, a Laudamotion megszerzése előtt is tervezte, hogy belépne Tegelre.

A kiszólásairól hírhedt O’Leary üzent a brémai bázis bezárása miatt tiltakozó szakszervezeteknek, szerinte a lépésre az üzemanyagköltség növekedése miatt van szükség: „ti idióták, 85 dollár az olaj ára”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amennyiben az olajár tovább növekedik, a Ryanair esetleg további bázisokat is bezárhat a vezér szerint.

O’Leary beszélt arról is, hogy néhány év múlva elbúcsúzna a légitársaság irányításától. Szerződése jövő nyárig érvényes, az igazgatótanács 5 évvel hosszabbítaná meg.

Elfáradt? (Fotó: Ryanair)

A cégvezető leginkább a bántó, avagy meghökkentő (mint a túlsúlyos, vagy az online check-int elmulasztó utasokat bíráló, illetve az egypilótás üzemeltetést, a fizetős fedélzeti vécét szorgalmazó) mondatairól híres.

Azonban emellett az immár több mint két évtizede tartó tevékenységével egy kis regionális társaságból egész Európát behálózó óráscég vált, jelentős profitot termelve.

O’Leary kiejelentette: azt tervezi, hogy 2021-2022 körül visszavonul.

Mint hozzátette, nem akar újabb öt évet eltölteni a cég élén 2024-ig, amennyiben jövőre meghosszabbítják a szerződését, de nem indokolta meg, hogy miért gondolkodik ezen. Egy hónapja a BBC tudósítása szerint már megemlítette, hogy nem akarna ismét öt éves szerződést kötni, mert „Mrs. O’Leary nem örülne neki”.