A tűz keletkezési okának megállapítása nélkül zárult a kínai légiközlekedési hatóság előzetes vizsgálata, amelyet a héten a pekingi repülőtéren kigyulladt Airbus A330-as ügyében indítottak.

Az ATW Online az előzetes vizsgálat eredményeiről a jelentés alapján azt írta, az augusztus 27-én keletkezett tűzhöz a riasztástól számított 6 percen belül megérkeztek az egységek és 57 perc alatt oltották azt el. A szakemberek riasztásával egyidejűleg a személyzet vészhelyzetet jelentett.

A tűz által érintett csomagtérben egyebek közt autókhoz használt vízpumpákat, pumpa alkatrészeket, műanyag dobozokat, poliészter tároló csomagokat, kameraoptikák alkatrészeit, vakukat, játékokat, dekorációs eszközöket, keverőlapátokat szállítottak volna.

A jelentés a tűz keletkezésének okait nem részletezi, annyit írtak, hogy a pilóták az első csomagtérben elhelyezett füstérzékelők riasztására figyeltek fel. Ekkor már zajlott a következő járatra történő beszállítás, a B-5958-as lajstromú gép a CA183-as járattal Tokió-Haneda repülőterére tartott volna 167 utassal a fedélzeten. Többségük, 147-en már a gépen voltak, amikor a tűz keletkezett és fehér füst lepte el az első ajtó környékét, a beszállítási folyamatot megszakították, minden utas a hidakon keresztül hagyta el a repülőgépet, senkinek nem esett baja. Az előírásoknak megfelelően utoljára a személyzet (legutolsóként a kapitány) hagyta el a gép fedélzetét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közösségi médiában terjedő fotók alapján a gép súlyos károkat szenvedett, egy-egy pontos a törzs is teljesen átégett, így vélhetően totálkáros lett az alig 5 éves A330-as Airbus.