Az Avianca nem eladó, de tárgyalásokat folytat légitársaságokkal, hogy felgyorsítsák a bővülés ütemét – mondta a Reuters hírügynökség szerint a légitársaságot üzemeltető cég igazgatóságának elnöke arra a pletykára reagálva, hogy eladósorba került a kolumbiai légicég.

Az Avianca egyik Airbus A319-ese a ferihegyi repülőtér megközelítésekor. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Avianca egyik Airbus A319-ese a ferihegyi repülőtér megközelítésekor. (Fotó: AIRportal.hu)

A hírügynökség az ügyet jól ismerő egyik forrása azt mondta, a United Continental, a Delta és a kínai Hainan Airlines-t is magába foglaló HNA Group érdekeltek abban, hogy megvegyék az Aviancát és annak brazil leányvállalatát, amelyet a Synergy Group birtokol. Erre reagálva jelentette ki German Efromovich igazgatósági elnök, hogy a légitársaság nem eladó, de folyamatosan keresnek együttműködési lehetőségeket.

A légitársaságnak elsősorban flottája megújításához lenne szüksége a friss tőkére, ennek segítségével pedig csökkenthetnék egységköltségüket is, de gondolkodnak abban is, hogy reorganizációval csökkentsék a vezető beosztásúak számát.

Az Avianca az elmúlt időszakban 130 gép átvételét késleltették és 1,4 milliárd dollár befektetésről mondtak le, amely 30 hónap alatt vált volna esedékessé.

Kolumbia nemzeti légitársasága a KLM után a második legrégebbi légitársaság, jogelődjeit is ide számítva 1919-óta repülnek, nyolc leányvállalatával együtt összesen több mint kétszáz célállomásra repülnek. Jelenleg 98 gép van a flottájukban, de rendelésük van további 174-re, köztük tíz A350-900-asra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt évben összesen 28 millió utast szállítottak, az idei év első negyedévében 72 millió dolláros üzemi eredményt könyveltek el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!