Az Avianca és a fapados Viva az egyesülés után is megtartja külön arculatát és stratégiáját, csak tulajdonosaik olvadnak össze.

A Reuters jelentése szerint a nemzeti légitársaság Avianca és a diszkont cég Viva egy holdingban egyesülnek, a döntést a koronavírus-járvány okozta gazdasági kihívásokkal indokolták.

Fotó: AIRportal.hu

A folyamat eredményeként a Viva az Avianca Group International része lesz, alapítója pedig helyet kap az igazgatóságban, kolumbiai és perui üzemelésének átvétele viszont még hatósági jóváhagyásokon múlik.

Az egyesülést követően a két légitársaság megtartja saját arculatát és márkanevét, ugyanis csak tulajdonosi szinten fonódnak össze.

Az Avianca nemrég esett át egy reorganizáción, az Egyesült Államokban kértek csődvédelmet, amíg a járvány miatt újra kellett szervezni a vállalatot, és plusz tőkét kellett bevonni. Ez a folyamat tavaly év végén zárult le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Avianca mintegy 110 repülőgéppel rendelkezik, és 12 ezer embert foglalkoztat, a Viva 22 repülőgéppel teljesít járatokat, és 1200 dolgozónak ad munkát.