Megszerezte a végső jóváhagyást átszervezési tervére, megállapodott a hitelezőivel és 1,7 milliárd dollár tőkét vont be az Avianca, így a légitársaság december 1-jén kilépett a csődvédelemből.

Az Avianca saját kezdeményezésére vonult csődvédelembe még tavaly májusban, a holding azóta dolgozik az USA jogszabályai szerinti Chapter 11-es eljárásban a stratégiai és pénzügyi átszervezésen, amelyet november elején hagyott jóvá az illetékes bíróság.

A légitársaság mostani közlése szerint 2025 végére több mint 130 repülőgéppel 200 útvonalon repülhet majd, fejleszti az áruszállító üzletágát, a törzsutasoknak szóló programját és VIP-váróit is.

Fotó: AIRportal.hu

Korábban az Avianca azt közölte, hogy a szélestörzsű flottáját egyetlen típusra egyszerűsíti, kivonja az Airbus A330-200-asokat, és csak Boeing 787 Dreamlinerekkel repül majd, amelyből jelenleg 13 példány van a flottában.

A Latin-Amerikában működő nagy légitársaságok közül az eredetileg kolumbiai (majd számos környékbeli kisebb céget átvevő) Avianca mellett a chilei (és ugyancsak több szomszédos ország fuvarozóját megszerző) LATAM-holding, valamint az Aeromexico is csődvédelembe vonult tavaly a járvány hatásai miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LATAM átszervezési tervét első körben elkaszálták idén szeptemberben, a napokban pedig arról írtunk, hogy pénzügyi helyzetének stabilizálásához 10 milliárd USA-dollár értékű tőkebevonásra lesz szükség.

A mexikói légitársaság átszervezési tervének elfogadása pedig már biztos, hogy a jövő évre is áthúzódik, mivel az amerikai hitelezők egy csoportja nem fogadta el a finanszírozási javaslatokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!