Megszünteti az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a High Fly, az első ilyen járatot már teljesítették, a végleges kivonást még az idén bevezetik.

A portugál, főleg charter járatokra és wet lease szolgáltatásra szakosodott légitársaság a Travel Pulse blog szerint még a karácsonyi időszakban teljesítette a világon első olyan járatát, amelyen nem volt semmilyen egyszer használatos műanyag eszköz.

A járatot a légitársaság máltai leányvállalatánal üzemelő, 9H-SUN lajstromú, 18 éves Airbus A340-300-as teljesítette még december 26-án, a brazíliai Natalba repült Lisszabonból.

A cég ezt tesztként alkalmazta, arra voltak kíváncsiak, hogy az utasok hogyan fogadják a nem műanyagból, hanem lebomló és újrahasznosítható anyagokból készült poharakat, evőeszközöket, egyéb csomagolóanyagokat. Később kiderült, hogy az utasok kimondottan díjazták ezt a lépést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Paulo Mirpuri, a Hi Fly vezérigazgatója azt mondta, nem tudják semmibe venni azt a szennyezést, amelyet a műanyag hulladékok jelentenek a földre és az emberek egészségére. „A légitársasági partnereink és utasainak is visszaigazolták, hogy jó döntést hoztunk” – fogalmazott.

A Hi Fly azt tervezi, hogy hamarosan további három járatot teljesít, amelyen bambuszból készült evőeszközöket és újrahasznosítható csomagolóanyagokat használnak. A vállalat célja, hogy 2019-ben minden járatán megszűnjön az egyszer használatos műanyagok alkalmazása.

Bár számos légitársaság már tett hasonló lépéseket, egyelőre egyetlen olyan sincs, amely kizárólag újrahasznosítható anyagokkal dolgozik a fedélzeten. Korábban az Alaska Airlines, az Air New Zealand és a Delta is csökkentette műanyag-használatát.