Beigazolódtak a korábbi pletykák, a Malaysia Airlines nem véglegesítette a nyolc Boeing 787-9-esre szóló megrendelését, hanem hagyta lejárni a szándéknyilatkozatot. Régebbi információk szerint a flotta Airbus-szélestörzsűit további A350-esek, vagy akár A330neók frissíthetik föl.

Mégsem váltja Boeing az Airbusokat (Fotó: Malaysia Airlines)

A maláj nemzeti légitársaság tényleg lemondja a nyolc Boeing 787-9-esre vonatkozó feltételes szerződését.

A flightglobal.com cikke szerint ugyanis a Malaysia Airlines hivatalosan is megerősítette, hogy még júniusban hagyta lejárni az erről szóló szándéknyilatkozatot.

Mint megírtuk, az idén tavasszal szóltak arról hírek, hogy a cégnek mégsem kellenek a Dreamlinerek, de a pletykát a légitársaság határozottan cáfolta.

A mostani közlésükben nem tértek ki arra, hogy miért állnak el a 787-esek vásárlásától, de azt írták, hogy jelenleg vizsgálják a lehetőségeket a szélestörzsű flotta megújítására. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A korábbi hírek szerint már a Boeing-szélestörzsűekre aláírt szándéknyilatkozat idején vizsgálták további Airbus A350-esek beszerzését, valamint új generációs A330neókét is.

A légitársaság szélestörzsű gépparkja amúgy kizárólag az európai gyártó termékeiből áll: A330-200-asok és A330-300-asok mellett A350-900-asok és A380-asok vannak a flottában.

Az amerikai repülőgépgyártóval tavaly ősszel írták alá a feltételes szerződést, amelynek értelmében huszonöt Boeing 737 MAX-ra szóló megrendelésükből nyolcat konvertálták volna ugyanennyi 787-9-esre.

A dokumentum szerint további nyolc 737 MAX 8-asra vásárlási jogot szerzett volna a légitársaság, a szándéknyilatkozat e fejezetének sorsáról azonban most nem tudni semmit.