Az Air Transat két sikeres év után a jövő évi nyári szezonban nem indít közvetlen járatot Budapestre – közölte lapunkkal a légitársaság magyarországi vezér-képviseletét ellátó Aviareps Kft.

Az Air Transat Airbus A330-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Transat Airbus A330-as repülőgépe Budapesten.
(Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság a 2015. és 2016. évi nyári szezonban indított heti rendszerességű járatokat Torontó és Budapest között.

Az Air Transat gépei 2016. június elejétől október közepéig hetente egy alkalommal közlekednek és közvetlenül Torontóba repülhetnek velük a légitársaság utasai. A tavalyi járaton megszokott montreali megállót idén kiiktatta a cég, azonban Torontóból számos csatlakozást kínálnak Kanada nagyobb repülőterei irányába.

Az útvonalon a 2016-os menetrendben konkurenciát is kapott az Air Transat, mivel június közepétől az

Air Canada Rouge Toronto – Budapest járatot indított.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Canada Rouge a 2016-os évben június közepétől október közepéig hetente három alkalommal, Boeing 767-300-as repülőgépekkel közlekedik az útvonalon.

Tóth Attila, az Air Transat magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Magyarország Kft. ügyvezetője lapunknak korábban azt nyilatkozta, hogy a piaci igényt heti egy járattal is ki tudják szolgálni, 2015-ben az átlagos töltöttség 95 százalék volt és a business osztályon is 98 százalék körüli volt a kihasználtság. A járatra repülőjegyet vásárló utasok 65 százaléka be-, 35 százaléka pedig kiutazó volt.

Később még visszatérhet Budapestre az Air Transat

Az Aviareps Kft. lapunkhoz eljuttatott közleménye hangsúlyozza, hogy a járat megszüntetéséről meghozott stratégiai döntés hatásának felülvizsgálata után

a légitársaság elképzelhetőnek tartja a budapesti járat egy későbbi időpontban történő visszaállítását.

Az Air Transat 2017-ben számos európai célállomásról továbbra is üzemelteti közvetlen járatait Torontóba, Montrealba és Vancouverbe.

Az Air Transat Kanada egyik vezető légitársasága, mely évente több mint 3 millió utast szállít a világ 30 országának közel 60 városába. Flottája 32 darab Airbus A330-as, A310-es és Boeing 737-es repülőgépből áll. A légicég – amely 2015-ben elnyerte a Skytrax-től a Szabadidőre szakosodott legjobb légitársaság Észak-Amerikában díjat – része a kanadai Transat utazásszervező cégnek, mely mintegy 50 ország több mint 60 úti céljára szervez utakat, többek között Kanadába, Európába és a Karib-térségbe.