Érvénytelenítette a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletét a Vnyesekonombank felperes, valamint a felszámolás alatt álló Malév és társai, mint alperesek ügyében, és új határozathozatalra utasította az első fokú bíróságot.

A Fővárosi Ítélőtábla a végzést szerdán hirdette ki. A Fővárosi Törvényszék első fokon az idén februárban kimondta, hogy szabályos volt a Malév két leányvállalatának a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) által bonyolított értékesítési eljárása.

Az MNV részben közvetlenül, részben egy leányvállalatán keresztül 2012 októberében vette meg a Malév felszámolójától a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t és a szintén földi kiszolgálást végző Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft.-t.

Az orosz Vnyesekonombank – amely a Malév kisebbségi tulajdonosa és egyben hitelezője volt – megtámadta a szerződést, és a vételár aránytalanságára és eljárási hibákra hivatkozva kérte a cégek átruházásának érvénytelenítésével az eredeti állapot
helyreállítását. A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Vnyesekonombank keresetét, amelyet az orosz bank megfellebbezett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!