Mostantól a Louis Armstrong nemzetközi légikikötő tranzitzónája is megnyitja a kapuit a repülőjegy nélküli látogatók számára.

Több más amerikai reptér után New Orleans légikikötője is beállt a sorba, engedélyezik azok belépését a tranzitzónába, akik egyébként nem utaznak sehová. Korábban a detroiti repülőtér indította el DTW Destination Pass nevű programját, valamint Pittsburgh is bevezetett egy úgynevezett myPITpass szolgáltatást.

A New Orleans-i repülőtér MSY Guest Pass néven kínálja a lehetőséget azon látogatók számára, akik valamelyik hozzátartozójukat kísérik ki vagy éppen várják a repülőtéren, illetve akik a repülőgépek megfigyelése, esetleg az üzletekben való vásárlás céljából érkeznek oda.

A látogatóknak lehetőségük van az éttermek és boltok felkeresésére (Forrás: flymsy.com)

A szolgáltatást igénylő látogatóknak 24 órával az érkezés előtt regisztrálniuk kell, és ugyanúgy át kell esniük az utasbiztonsági ellenőrzésen, valamint érvényes okmányokkal is rendelkezniük kell.

A látogatásra minden nap délelőtt 11 és este 8 óra között van lehetőség. A MSY Guest Pass bevezetése nem fog komolyabb fennakadásokat okozni az utazóközönség számára, ugyanis a belépők számát limitálták: hétköznap összesen 50, hétvégén 100 ember élhet a lehetőséggel, és egy személy egy hónapon belül mindössze egy alkalommal léphet be repülőjegy nélkül a terminál légi oldalára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

New Orleans repülőtere november elején nyitotta meg új, 35 beszállókapuval üzemelő terminálját, amelynek felépítése körülbelül 1,3 milliárd dollárba került.