New Yorkba és Chicagóba indít járatot a lengyel LOT Budapestről jövő májusban, a két új útvonalat Boeing 787 Dreamlinerekkel repülik.

Így ért földet a LOT SP-LRG lajstromjelű Boeing 787-8 Dreamlinere Ferihegyen, a 13R jelű futópályán. (Fotó: AIRportal.hu)

Megtörtént az, amiről az elmúlt napokban sokan és sokat beszéltek, és ami a Budapest Airport régi célja volt: ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Magyarország és az Egyesült Államok között. Méghozzá egészen egyedülálló módon, hiszen a Norwegian-ön kívül nincs más légcég Európában, aki a fő bázisán kívülről indítana hossztávú járatokat az Open Skies megállapodás keretei között.

A LOT hosszú tárgyalások után ezt meglépte, és egyből két új útvonalat is bejelentett: New York JFK mellett Chicago – O’Hare is elérhető lesz jövő májustól, a jegyek már foglalhatóak.

A bejelentést megünnepelendő Ferihegyre látogatott a LOT SP-LRG lajstromú, legújabb Dreamlinere, amely az 1-es futópálya fölötti áthúzás után landolt Budapesten. A gépen mintegy 200 fizető utas mellett a magyar fővárosba érkezett Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója és Mateusz Morawieczki, Lengyelország miniszterelnök-helyettese.

Forrás: LOT

A New York-i járatok hetente négy alkalommal, hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap közlekednek, a tervek szerint New Yorkba 11.55-kor indul a LOT Dreamlinere, és 15.40-kor érkezik meg. Vissza pedig 18.45-kor indul a járat és egy nappal később reggel 8.50-kor érkezik meg Budapestre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Chicago felé kedden és szombaton közlekedik majd a járat, amely 11.35-kor indul és 14.50-kor érkezik meg, vissza pedig 16.35-kor indul Chicagóból és másnap reggel 8.55-kor száll le Ferihegyen.

A járatok 12 tonna belly cargót is képesek szállítani.

Jegyek már foglalhatóak New Yorkba 132 ezer forinttól, Chicagóba 139 ezer forinttól.

A járatokat a LOT Boeing 787-8-as Dreamlinere teljesíti, amelyek közül egy 8-as variánst Budapesten fognak bázisolni, a tervek szerint magyar személyzetet is felvesznek majd a járatok teljesítéséhez. A 8-as Dreamliner 252 székes konfigurációban repül a LOT kötelékében, a business osztályon 18, a Premium Economy-n 21, turista osztályon pedig 213 szék érhető el.

A LOT adatai szerint jelenlegi, Varsó és New York közti járatokon 2, Varsó és Chicago közti járaton pedig mintegy 5 százalék a magyar utas. Budapesten egyelőre nem lesz ráhordó kapacitás, ugyanakkor a légitársaság nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben Budapestre telepítsen ráhordó kapacitást. Az új járatokon a LOT egy éven belül nyereségre számít.

A bejelentések és beszédek az AIRportal.hu élő közvetítéséből

LOT transzatlanti járatok Budapestről

További részletek cikkünkben: http://bit.ly/2uROB9e

Posted by AIRportal.hu on Freitag, 7. Juli 2017

Képgaléria az eseményről

Képgaléria a LOT Dremlinerének ferihegyi látogatásáról, a gép fedélzetéről és a Budapestről induló két transzatlanti já…

Posted by AIRportal.hu on Freitag, 7. Juli 2017