A Szuhoj Superjet 100-asok pótalkatrész-ellátásának akadozása miatt a CityJet gépeinek nagy része kiesik a forgalomból, ezért több járatot kénytelen törölni a Brussels Airlines.

Május 25-én az egyik Brussels Airlines által wet-lease konstrukcióban bérelt, az ír CityJet által üzemeltetett egyik Szuhoj Superjet 100-as műszaki hiba miatt nem tudta teljesíteni a cég Zára – Brüsszel Zaventem járatot, ezért azt törölni kellett.

Az EI-FWD lajstromjelű gépet üresen átrepülték az olaszországi Velencébe, ahol a gyártó Szuhoj európai központja működik, itt azonban máig nem áll rendelkezésre szükséges pótalkatrész, amely a gép újbóli forgalomba állásához szükséges.

Hasonló problémával küzd a CityJet további két SSJ100-asa is, így jelenleg öt helyett mindössze két példány áll a Brussels Airlines rendelkezésére a regionális típusból. 

Azt nem lehet tudni, mikorra áll helyre a típus alkatrészellátása, de azon utasok, akiknek a járatát törölték, a vonatkozó Európai Uniós jogszabályok alapján kártérítésre jogosultak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az eddig törölt járatok teljes listája az Aviation24.be-n olvasható, ebből kiderül, hogy Budapestre közlekedő járat az eddigiekben nem volt érintett.

Jelenleg az EI-FWB lajstromjelű SSJ100-as is a földön rostokol (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)