Nem sikerült új vezetőt választani a debreceni légikikötő élére. A város polgármestere amint korábban beszámoltunk róla, a pozícióra Maráczy Pétert, a Budapest Airport korábbi repülőtér üzemeltetési vezetőjét javasolta még múlt héten. A szakember azonban családi okok miatt visszalépett a lehetőségtől, így a céget továbbra is Herdon László vezetheti – a helyi Dehir hírportál információi szerint.

Mint ismert, a közelmúltban a város szerezte meg a debreceni repülőteret üzemeltető Airport-Debrecen Repülőtér-üzemeltető Kft többségi tulajdonát, az eddigi többségi tulajdonos Xanga-csoportnak 25,02 százalékos üzletrésze maradt.

A légikikötőt üzemeltető céget 2016 novembere óta irányítja Herdon László (a Xanga első emberének, Herdon Istvánnak a rokona), aki azonban lemondott a tisztségről, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a többségi tulajdonos delegálhassa az ügyvezetőt.

A múlt héten nyilvánosságra került előterjesztés szerint a posztra Maráczy Pétert, budapesti repülőtér korábbi repülőtér üzemeltetési vezetőjét jelölte a polgármester.

A döntést a mai ülésén hozta volna meg a közgyűlés, az ülésen azonban Papp László polgármester elmondta, Maráczy Péter visszalépett a lehetőségtől, családi okok miatt marad Budapesten, így azt javasolják, hogy továbbra is Herdon László lássa el az ügyvezetői feladatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Papp László hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnének a közeljövőben szakembert „igazolni” a tisztségre. Az előterjesztést 26 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el a testület – a Dehir információi szerint.