A korábban megkezdett programja részeként tovább bővítené a női munkavállalók arányát az easyJet, ezért női mérnököket is keresnek a karbantartó részleghez.

A City A.M. londoni gazdasági lap cikke szerint a női pilóták számának emelése után az easyJet további erőfeszítéseket tesz, hogy egyre több nőt foglalkoztassanak Európa második legnagyobb diszkont légitársaságánál. Legutóbbi bejelentésük szerint az új mérnöki pozíciók felébe nők jelentkezését várják.

Az Egyesült Királyságban ebben a munkakörben mindössze 9 százalék a nők aránya, az easyJetnél ennél is alacsonyabb az arány: 230 mérnök közül mindössze öt százalék a nők aránya. Most egy gyakornoki programban 14 álláshelyet hirdettek meg, a felére nők jelentkezését várják szeptember 15-ig.

A világ legfiatalabb női kapitánya 26 éves, és az easyJetnél szolgál. Fotó: easyJet

A légitársaság még 2015-ben, Caroly McCall vezérigazgatósága alatt jelentette be, hogy külön programot indít a női munkavállalók számának emelésére. Az Amy Johnson kezdeményezés részeként először női pilóták jelentkezését várták, és nem várt sikert értek el. A két éves célt 12 hónap alatt elérték, ezért új célt fogalmaztak meg: 2020-ra a kadétprogramban 20 százalékos női arányt szeretnének elérni.

Most az új pilóták közül hat százalék nő és jelenleg 164 női pilóta dolgozik az angol diszkont légitársaságnál, közülük 62-en kapitányi rangban, ez a globális női kapitányok 14 százalékát teszi ki. Világviszonylatban mindössze három százalékot tesznek ki a gyengébbik nemhez tartozó pilóták, és mindössze 450-en szolgálnak kapitányi rangban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.