Fennállásának századik évfordulója alkalmából új biztonsági videóval állt elő a Qantas, amely a légitársaság múltját felidézve tájékoztatja az utasokat a tudnivalókról.

Különleges biztonsági videót mutatott be az ausztrál nemzeti légitársaság, amely az 1920-as évektől kezdve napjainkig különböző stílusokban szemlélteti a fedélzeti biztonsági tudnivalókat és a kényszerhelyzeti előírásokat. A videóban a repülés történetének mérföldkövei is megjelennek, mint például a vészcsúszda Qantashoz kötődő feltalálása.

A jelenetek nagy részét a Qantas személyzetének közreműködésével készítették el múltat idéző környezetben, az adott kor egyenruháit viselve, azonban néhányat CGI-technológiával keltettek életre. A videó itt tekinthető meg:

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A videó elkészítését hónapokig tartó kutatómunka előzte meg, amelynek során a produkciós csapat nemzeti levéltárakba és légiközlekedési múzeumokba is ellátogatott annak érdekében, hogy valós képet fessen az elmúlt évtizedekről. A produkcióban a Qantas Heritage gyűjteményből származó tárgyakat is felhasználtak, például eredeti mentőmellényt.