Március 28-tól heti háromról négy, június közepétől pedig öt járatra bővít Doha és Budapest közötti útvonalán a Qatar Airways.

A katari légitársaság az utóbbi időszakban hetente három járatot üzemeltetett Budapestre, túlnyomórészt Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépeivel, a nyári menetrend kezdetétől viszont heti négyre nő a járatainak száma.

A Qatar Airways 2021. március 28-tól hétfő, péntek és vasárnap mellett már csütörtökönként is közlekedtet repülőgépet Budapest és Doha között.

Június 13-tól a 2021-es nyári menetrend végéig, azaz október 29-ig tartó időszakban pedig már heti öt járattal tervez az útvonalon a dohai légitársaság, keddi napokon is közlekedik repülőgép az útvonalon.

A légitársaság Boeing 787-8 Dreamliner gépei a déli órákban szállnak le Budapesten és a délutáni órákban indulnak vissza Dohába. A járvány előtt a légitársaság heti 14 járatot teljesített Budapestre jellemzően Airbus A330-200 / -300-as repülőgépekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Fotó: AIRportal.hu)

A Qatar Airways dohai átszállással több mint 130 úti célra kínál járatokat utasai számára.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye kiemeli, hogy a Seychelle-szigetek 2021. március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt, az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karanténkötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre. A Qatar Airways a korábbi A320-as gépek helyett áprilistól Boeing 787 Dreamliner gépekkel repül oda heti 3 alkalommal, a járatok Budapestről oda és vissza is 3 óra átszállási idővel érhetők el.

Hasonló feltételek vonatkoznak a Maldív-szigetekre utazókra is, 96 órával az indulás előtt elvégzett és negatív eredményű PCR-teszt felmutatása szükséges érkezéskor a karanténmentes nyaraláshoz.