A Norwegian azt tervezi, hogy az év végétől Rómából is elindítja tengerentúli járatait az Egyesült Államokba. A járatokat Dreamlinerekkel repülik.

A ch-aviation híre szerint a Norwegian az utolsó negyedévben, november 9-én indítják be az első, Róma és Newark közti járatot, amely hetente négyszer közlekedik majd a két város között. Ezt követi november 11-én a Róma-Los Angeles járat és jövő februártól a Róma-Oakland járat, mindkettő hetente két alkalommal jár majd.

A társaság a járatokat Boeing 787 Dreamlinereivel teljesíti majd.

Thomas Ramdahl, a légitársaság kereskedelmi vezetője azzal indokolta a járatok megnyitását, hogy Róma a világ egyik legtöbb turistát vonzó célállomása, ezért ésszerű és nyilvánvaló választás volt a következő hosszútávú járatok Olaszország fővárosából, illetve oda indítani. Megjegyezte, hogy hamarosan a Norwegian fogja a legtöbb transzatlanti útvonalat kínálni az ügyfeleinek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Norwegian | © AIRportal.hu

Fotó: Norwegian


A szaklap adatai szerint a római hosszútávú piacot négy hálózatos légitársaság szolgálja ki, a legnagyobb kapacitást az éppen haldokló Alitalia biztosítja 36 százalékos részesedéssel, az American Airlines 26, a Delta 21, a United Airlines 15 százalékot képvisel.

Rómában jelenleg is üzemeltet bázist a Norwegian, de jelenleg Oslo és Stockholm érhető el a norvég fapados céggel. Az USA-ba irányuló járatok megnyitásával Róma lesz a társaság hetedik olyan bázisa Európában, amely hosszútávú járatokat is kínál. Bacelonából júniustól indulnak el a nagy vasak, korábban pedig Párizs- Charles de Gaulle-ról, London-Gatwickről, Koppenhága-Kastrupról, Oslo-Gardemoenről és Stockholm-Arlandáról indultak el a Norwegian hosszútávú járatai.

A Norwegian azok után kezdett offenzívába az Európa és USA közti interkontinentális piacon, hogy évekig tartó huzavona után tavaly december elején megkapta a járatok üzemeltetéséhez szükséges engedélyt az amerikai hatóságoktól. Elsőként azokat a járatokat jelentették be, amelyeket keskenytörzsű gépekkel, a Boeing 737 MAX-aival üzemeltetnek majd. A légitársaság Edinburgh, Belfast, Cork, Shannon és Dublin repülőtereiről New York, Boston és New England környékén található másodlagos repülőterekre hetente összesen 38 járatot közlekedtet.