Nyolcvan darab Airbus A320neót rendelt a Szaúd-Arábia-i diszkont légitársaság, a Flynas. A korábban Nas Air néven üzemelő légitársaság opciót szerzett további 40 neo vásárlására is,

Forrás: Wikimedia commons | © AIRportal.hu

Forrás: Wikimedia commons

Az üzlet lényege, hogy a Flynas 60 darab A320neót rendelt meg Toulouse-tól, korábbi A320-as rendelésükből pedig 20-at neóra konvertáltak. Emellett a Flynas opciós jogot szerzett tovább 40 darab A320neo vásárlására is.

A korábbi megrendelés módosítását is beszámítva az üzlet értéke listaáron számolva 8,6 milliárd dollár.

Szaúd-Arábia első és azóta is egyetlen diszkont légitársasága 2007 februárban kezdett üzemelni akkor még Nas Air néven, jelenleg 27 gépes flottájával 23 célállomásra repül most már csak főként a környező országokba. Korábban Indiába, sőt, Európába is üzemeltettek járatokat, amelyeket felfüggesztettek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság flottájában egyelőre egyetlen típus, az Airbus A320-as található meg.

A megrendeléssel az Airbusnak is jól indult az éve, fő konkurense, az amerikai Boeing a 2017-et rögtön egy 75 gépes rendeléssel indította, a General Electric lízingcége, a GECAS 75 darab 737 MAX-ot kért a rentoni társaságtól.

Az A320neó ezzel továbbra is őrzi előnyét a 737 MAX előtt, Toulouse eddig több mint ötezer darabot adott el keskenytörzsű típusából, míg a Boeing egyelőre 3500 példányra talált vevőt.