Bővítés lesz, de bázisnyitást egyelőre nem tervez Budapesten az easyJet, amely elindította velencei járatát is.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

William Vet, az angol diszkont légitársaság regionális kereskedelmi vezetője a budapesti repülőtéren, a velencei járat érkezése előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a 2015-ös számok alapján az easyJet a negyedik legnépszerűbb fuvarozó volt Ferihegyen. Piaci részesedése 5,5 százalék volt évi félmillió utassal.

Ebben az évben eddig öt útvonalat kínáltak Budapestről, amely ősszel hétre bővült a velencei és a lyoni járatok megnyitásával. A budapesti járatok átlagos töltöttsége 90-92 százalék, a felfutás után hasonló load factorra számítanak, így a piaci részesedés is növekedhet.

William Vet jelezte, hogy 2016-ban 50 ezer plusz székkel növelték a kapacitást és 2017-re is bővítést terveznek, de részleteket nem árult el. Ehhez kapcsolódan arra a kérdésre, hogy tervezik-e budapesti, vagy a régióban bármely repülőtéren bázis megnyitását William Vet azt mondta,

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

jelenleg nincs semmilyen terv a budapesti bázis megnyitására, de amint a piac ezt lehetővé teszi, a légitársaság vizsgálatok után megteszi a szükséges lépéseket.

Az angol easyJet Európa második legnagyobb diszkont légitársasága utasforgalom és flottaméret alapján: 2015-ben 70 millió utast szállított 256 Airbus A320-as családba tartozó repülőgépének fedélzetén, hálózata 830 útvonalra és 31 országra terjed ki, kimutatásaik szerint a rövidtávú járatok piacán 9 százalékos piaci részesedése volt az easyJetnek 2015-ben.