Az angol hatóságok október 12-ig adtak haladékot a Monarch Airlines-nak, hogy rendezze anyagi hátterét, ennek megléte esetén hosszabbítják meg az engedélyeket.

A Monarch légitársaság egyik A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Monarch légitársaság egyik A320-as repülőgépe.
(Fotó: AIRportal.hu)

A ch-aviation szaklap értesülései szerint az Egyesült Királyság Légiközlekedési Hatósága (CAA) október 12-ig hosszabbította meg a diszkont légitársaság légi utazás szervezői engedélyét (Air Travel Operators’ License – ATOL), amely szeptember 30-án járt le.

A hatóság akkor adja meg a hosszabb távú engedélyt, ha a légicég üzemeltetője kellő bizonyítékot szerez arra, hogy képes saját üzemelését finanszírozni.

A CAA azok után döntött a rövidtávú meghosszabbítás mellett, hogy felkérte a részvényeseket, hogy adjanak plusz tőkét a légicégnek. A légitársaság közlése szerint ez a lépés már meg is történt, és hamarosan 48 éves történetének legnagyobb befektetését jelenthetik be.

A háttérben már egyes hírek szerint mozgolódik a kínai HNA Group, az ügylet megkötése után 45 darab 737-es Boeing rendelését is bejelenthetik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Monarch Airlines anyagi hátteréről már a múlt héten több találgatás látott napvilágot, a cég Twitterét elárasztották az aggódó utasok által írt bejegyzések, miután felröppent a hír, hogy a légicég csődközeli állapotban van. A Monarch már akkor megnyugtatta a kedélyeket, hogy minden rendben van a finanszírozással.

Egyes értesülések szerint viszont a CAA 747-es Boeingeket vezényelt néhány fontosabb Monarch célállomásra, hogy haza tudják hozni az utasokat, ha a Monarch esetleg időközben leállítaná üzemét.

A Monarch Airlines tavaly szüntette be charterjáratait és tért át a diszkont modellben történő üzemelésre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!