Összesen 140 darab repülőgép megvásárlásáról írt alá keretszerződést a kínai China Aviation Supplies Holding Company (CAS) az európai repülőgépgyártóval.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

A megállapodás szerint a kínai vásárló 100 darab A320 családba tartozó keskenytörzsű és 40 darab szélestörzsű A350 XWB repülőgépre adott megrendelést az Airbus részére.

Az óriási gépbeszerzés a kínai légitársaságok részéről mutatkozó erős keresletre reagál, mely minden szegmensben megmutatkozik, beleértve a belföldi, a low-cost, a regionális és a nemzetközi hosszú távú útvonalakat.

Az erről szóló keretszerződést Berlinben írták alá a felek a kínai elnök és a német kancellár jelenlétében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az európai repülőgépgyártó előrejelzése szerint a kereskedelmi forgalomban lévő, 100 fősnél nagyobb kapacitású repülőgépek száma 40 000-re, azaz több mint duplájára nő a következő 20 évben.

A légiforgalom évente 4,4%-kal növekszik ebben az időszakban. A fejlődő piacok, különösen Kína ennek a növekedésnek a motorja lesz, az ország belföldi forgalma világelső lesz a gyártó előrejelzése szerint.

A 2017-es év végéig várhatóan 1 440 darab Airbus gyártmányú repülőgép lesz forgalomban a kínai üzemeltetők flottáiban, melyből 1 230 darab az A320 családba tartozik.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!