Az Emirates 950 millió dolláros beruházással, 1 millió négyzetméteres területen ultramodern műszaki komplexumot épít a Dubai World Central (DWC) repülőtéren.

Az új létesítményt az Emirates repülőgépflottájának és üzemeltetési igényeinek a 2040-es évekig történő kiszolgálására tervezik, emellett a szabad kapacitást más légitársaságok számára is kínálják majd.

Az új komplexum a kereskedelmi repülés műszaki szolgáltatásainak központja lesz a Közel-Keleten, a szolgáltatások teljes skáláját nyújtó létesítmény üzembe állításával a légitársaság teljes mértékben önellátó lesz a repülőgép-karbantartási (MRO – karbantartás, javítás, nagyjavítás) tevékenységek terén.

A projekt első fázisában nyolcállásos karbantartó hangár és egy festőcsarnok készül el, ezek akár az F kategóriájú (Airbus A380-as) repülőgépekig bármilyen méretű kereskedelmi típushoz alkalmasak lesznek.

A beruházáshoz továbbá egy hajtóműpróbázó létesítmény, mintegy húsz támogató műhely, raktárak és irodák felépítése is tartozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Emirates

Az új helyszínen az Emirates képes lesz ellátni az időszakos rutinellenőrzéseket, valamint nagy karbantartásokat, a hajtóművek javítását és tesztelését, továbbá a repülőgépek kabinjának felújítási, festési és átalakítási feladatait is.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren (DXB) meglévő Emirates Mérnöki Központ továbbra is támogatja a légitársaság működését, a DWC-ben található új komplexum pedig kezdetben a többletmunkákat és a repülőgépek nagykarbantartási programjait fogja ellátni.