Örökre kitiltottak egy fiatal nőt a Jet2 járatairól és 85 ezer font pénzbüntetést is fizetnie kell, amiért repülés közben megpróbálta kinyitni a gép egyik ajtaját.

Az Airlive beszámolója szerint a büntetés alapjául szolgáló események egy június 22-i, London-Stanstedről a törökországi Dalamanba tartó járaton történt. Az LS1503-as járatot aznap a G-POWU lajstromú, a Titan Airwaystől bérelt Airbus A321-es teljesítette, a 25 éves Chloe Haines a gép fedélzetén agresszívé és veszélyessé vált és megpróbálta a gép egyik ajtaját kinyitni.

A légiutas-kísérőknek az utasok segítettek lekötözni a fiatal nőt, a gépet addig a brit királyi légierő két Typhoon-ja kísérte vissza Stanstedre. A Flightradar által rögzített adatok alapján az Airbus alig érte el a 29 ezer lábas repülési magasságot, amikor a csatorna fölött, Hága előtt visszafordult a London-környéki repülőtérre. A Jet2 közleménye kitért arra is, hogy a két Typhoon átlépte a hangsebességet, ezért hangrobbanást lehetett hallani Essex környékén.

A Jet2 egyik Boeing 757-ese. Képünk illustráció.

Steve Heapy, a Jet2 vezérigazgatója szerint a légitársaság történetének egyik legsúlyosabb, rendbontó utashoz kapcsolódó esete történt a 1503-as járaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Jet2 az eset után 85 ezer fontos (30,7 millió forint) számlát nyújtott be a 25 éves nőnek, amely a kerozindíjon kívül az új slotok és le- és felszállási díjak árát és az utasok egy éjszakai elszállásolását is tartalmazza.

Emellett a légitársaság örökre kitiltotta minden Jet2 járatról a nőt.

Chloe Hainesnek emellett az igazságszolgáltatással szembe kell néznie, a nőt a leszállás után őrizetbe vették és repülőjárat veszélyeztetése és egyéb bűncselekmények miatt kell felelnie. A nő augusztus 21-ig előzetes letartóztatásban marad.