Összeütközött két, a repülőgépektől a terminálba utasokat szállító busz a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalmi előterén. A buszokon a Wizz Air légitársaság bukaresti járatával érkező utasok utaztak, amikor az egyik jármű hirtelen fékezett, a másik pedig hátulról beleütközött – számolt be a HírTV.

„Az elsődleges információk szerint a balesetben 2 fő súlyos, 8 fő könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a szemlét megkezdték” – írja a Police.hu. Az MTI információi szerint a baleset délelőtt fél tízkor történt a reptér 2B terminálján.

Lapunk információi szerint az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat az összes sérültet ellátta és folyamatosan adta át a sérülteket az OMSZ a repülőtérre riasztott mentőegységeinek, akik a sérülteket kórházba szállították.

A megjelent elsődleges információkkal ellentétben, az AMS tájékoztatása szerint 1 fő súlyos, 6 fő könnyebb sérülést szenvedett.

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, a balesetben Malév Ground Handling két busza érintett, amelyek a Wizzair Bukarestből érkező járatáról vitték az utasokat a terminálhoz. Az egyik jármű hátulról hajtott bele az előtte haladóba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hardy Mihály nyolc, főként román állampolgárságú sérültről számolt be, akik közül egyikük nyaki-, illetve gerincsérülést szenvedett.

A baleset körülményeit a repülőtéri hatóságok vizsgálják – írta a HírTV.

Az ORFK videója az összetört buszokról


Kilenc embert vittek kórházba a mentők

Kilenc embert vittek kórházba a mentők a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren vasárnap délelőtt történt baleset helyszínéről, jellemzően zúzódásokkal, de több sérült esetében felmerült a csonttörés lehetősége – tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t. Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: már a repülőtéri mentők elkezdték az elsősegélynyújtást, majd a mentőszolgálat négy egységgel érkezett a helyszínre.

Kilenc embert kellett kórházba vinni, mindannyian felnőttek, különböző nemzetiségűek; életveszélyes sérült és gyerek nem volt a sérültek között – tette hozzá.

Közölte: a sérülteknek jellemzően zúzódásaik vannak, de több embernél felmerült a csonttörés lehetősége. Sérülésük súlyosságát a kórházi röntgenvizsgálatokkal állapítják majd meg. Két fővárosi traumatológiai osztályra, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, valamint a Merényi Gusztáv kórházba vitték őket.

Két busz ütközött Ferihegyen. A járművek a Bukarestből érkező Wizz Air gép utasait szállították. Információink 2 fő…

Közzétette: Hír TV – 2018. április 1.

Címlapi kép forrás: Hír TV – Facebook