Tényleg megcsinálják: vízre bocsátottak egy öreg, lecsupaszított Boeing 747-est Bahreinben, és hamarosan el is fogják süllyeszteni. A repülőgép egy búvár-kalandpark részeként kap új funkciót, a Jumbót vontatóhajókkal húzták a helyszínre a napokban. Ha érdekelnek a részletek, ebben a cikkünkben bővebben is írtunk a projektről!

A művelet külön érdekessége, hogy a repülőgépet nem egy uszályon szállították a partról a helyszínre, hanem saját maga – a törzsre és a szárnyvégekre erősített, levegővel töltött ballonok és vontatóhajók segítségével – úszott a helyszínre.

A Boeing 747-200-as repülőgépet eredetileg a British Airways rendelte meg, de végül nem vette át, így a Malaysia Airlines állította forgalomba 1982-ben, 1996-ban került át a maláj légitársaság áruszállító divíziójához, a MASkargo leányvállalathoz, már áruszállítóvá alakítva. Aztán 2006-ban az amerikai Focus Airhez került, két évvel később, 2008-tól az Air Atlanta Icelandic vette át TF-AAA lajstromjellel. A repülőgép légi karrierje 2013 májusában ért véget, amikor az Egyesült Arab Emírségekben, Fujairah repülőterén letárolták.

Forrás: DiveBahrain-Twitter

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tengerbe süllyesztenek egy Boeing 747-est

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!