A szeptember is jól alakult a Ryanairnél: a tavalyi azonos hónaphoz képest 13 százalékkal több, 10,8 millió utast szállítottak, a repülőgépek töltöttsége pedig egy százalékkal emelkedve elérte a 95 százalékot. A gördülő adatok szerint az eltelt egy év alatt 113,2 millió utast szállított a cég, amely azt is bejelentette, hogy a következő egy évben 50 repülőgéppel bővülnek, így 3500 munkavállalót akarnak felvenni.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Kiadta a szokásos havi jelentését a Ryanair: a legnagyobb európai fapados légitársaság közleménye szerint szeptember hónapban 10,8 millió utast szállítottak, amely 13 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor 9,5 millió ember választotta a céget. A gördülő adatok szerint az idáig eltelt egy év alatt 113,2 millió utast szállított a légitársaság.

A repülőgépek átlagos töltöttsége egy százalékot növekedve 95 százalékot ért el – olvasható a közleményben.

Ez az alacsonyabb áraiknak és az ügyfélélmény javítását célzó „Always Getting Better” programjuknak köszönhető – mondta Kenny Jacobs.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A marketingigazgató közlése szerint a 2017 márciusáig tartó következő hat hónapban az átlagos árak 10-12 százalékkal csökkenhetnek.

Ötven új repülőgép a flottában

A Ryanair azt is bejelentette egy másik közleményében, hogy a következő egy év alatt 50 új repülőgépet állít forgalomba.

Ezért 3500 munkavállalót vesz fel: több mint 2000 légiutas-kísérőt, 1000 pilótát, 250 műszaki szakembert keresnek, valamint számos más területen – főképp irodai munkára – is terveznek új pozíciókat megnyitni.

Terveik szerint a következő öt évben a nagyjából háromszázötven repülőgépet számláló flotta több mint ötszáz darabosra bővül, így összesen ötezer új dolgozót akarnak felvenni majd.