Nem kell milliókat költeni ahhoz, hogy egy utazás élményekben gazdag legyen: még a világ legdrágább városaiban is találni olyan programokat, amelyeken az utazó ingyen részt vehet.

Szingapúr

Szingapúr nem arról híres, hogy a hátizsákos turisták paradicsoma lenne, de már a látképe önmagában is lélegzetelállító, és bárki teljesen ingyen élvezheti. A központban található botanikus kert öregebb, mint maga a városállam, természetesen az UNESCO-világörökség részének számít. Itt hajnal 5-től éjfélig bárki szabadon barangolhat, szombatonként pedig ingyenes koncerteket is tartanak.

Szingapúr éjjel (Forrás: Pixabay)

Hongkong

Hongkongban minden este csinálják a műsort. Az egyik leglátványosabb fényjátékot a felhőkarcolók tetejéről vetítik az éjszakába minden este 8 órakor. A legjobb látványért érdemes a Victoria kikötőben helyet keresni a többi kíváncsi turista között, a teljes élmény érdekében pedig letölteni a hivatalos applikációt, amelynek segítségével egy fülhallgatóval a show-hoz tartozó zenei aláfestés is hallható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A hongkongi lézershow (Forrás: Pixabay)

A város felhőkarcolóinak dzsungelében található még egy 1960-as években épült komplexum, amely a Monster Building nevet kapta, és az egyik legtöbbet fotózott hely a turisták körében.

A „Monster Building” (Forrás: Unsplash)

Oslo

A világ legdrágább városa címet rendszeresen elnyerő Oslo áprilistól immár a Wizz Air útvonalai között is megtalálható, de nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy valaki izgalmas programokat találjon itt. Az operaház épületének tetejére bárki kiülhet piknikezni, de a városban több köztéri park is rendelkezésre áll, és a kikötőben is találni hangulatos helyeket. A leglátványosabb program mégis az őrségváltás, ami minden nap 13:30-tól látható, a nyári időszakban 40 percig is eltart, és katonazenekar előadásával indul.

Őrségváltás a Királyi Palota előtt (Forrás: Visitoslo)

Tel-Aviv

A világ legdrágább városai között szintén állandó helye van Tel-Avivnak, aki azonban ellátogat ide, tudja, hogy könnyen találni ingyenes programokat. A homokos tengerparton bárki szabadon strandröplabdázhat, ping-pongozhat vagy csak élvezheti a strandolást. Aki azonban aktívabb kikapcsolódásra vágyik, annak okvetlenül el kell látogatnia a város által körbenőtt Jaffába, amelyet a világ egyik legrégibb településeként is számon tartanak.

A hangulatos kis utcák, a romantikus sikátorok és a tengerre nyíló kilátás azonnal mély benyomást tesz az utazóra. Érdemes felkeresni a kívánságok hídját is, amelyen megtalálhatóak a csillagjegyek jelképei, és a legenda szerint aki megérinti a sajátját, és közben a tengerre néz, a kívánsága valóra válik.

Jaffa kikötője (Forrás: Pixabay)

Tokió

A japán főváros a Fujival a háttérben csodás látványt nyújt egy felhőkarcoló tetejéről – ide azonban nem mindig egyszerű (és olcsó) feljutni. A Tokiói Közigazgatási Toronyba azonban ingyenes a belépés, a 243 méter magas épület tetejéről pedig tökéletes kilátás nyílik a tájra. Érdemes egy tiszta napot választani a látogatásra, hogy az ország legmagasabb hegye is látható legyen.

Tiszte időben a Fujit is megcsodálhatjuk Tokió hátterében (Forrás: Pixabay)

London

Persze azonnal sorolhatnánk a Big Ben-t, a Towert, a London Eye-t vagy a Buckingham-palotát, amelyek kívülről mind ingyenesen megnézhetők, sok egyéb ikonikus hely mellett. Az Egyesült Királyság fővárosában azonban ezek mellett több díjtalanul látogatható múzeum és kiállítás is található.

A legizgalmasabb a Barbican Centre-ben található, Európa legnagyobb, művészeteknek otthont adó épületének üvegháza minden nemzeti ünnepen és a meghatározott vasárnapokon megnyitja a kapuit a közönség előtt, akik belépődíj fizetése nélkül megtekinthetik a több mint 2000 növényből álló gyűjteményt.

A Barbican Centre üvegháza (Forrás: Barbican)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!