Saját pilótaképző központot nyit az Airbus, válaszul a következő 20 évben várható légitársasági igényekre, az akadémián szimulátorok és kisgépek várják a hallgatókat akár már 18 éves kortól.

Fotó: Airbus

Az Airbus előrejelzése szerint csak Európában 94 ezer új pilótára lesz szükség a következő 20 évben, ezért a cégcsoport kibővíti már meglévő – középfokú és haladó – képzési portfólióját.

A vállalat által a világ 17 pontján kínált különböző szintű képzések mellett most a franciaországi Angoulêmeben nyitja meg első központját a teljesen kezdő növendékek számára.

Az Airbus Flight Academy Europe nevet viselő egység az EASA által – 2018 végén – jóváhagyott sztenderdeknek megfelelő tanfolyamot biztosít a pilótajelöltek részére.

Az új központ a vállalat tervei szerint évente 200 pilóta képzését biztosítja majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tanfolyamhoz a legújabb repülőgép szimulátorokat és olyan egy- illetve kétmotoros repülőgépeket használnak, amelyek digitális kijelzőkkel felszerelt pilótafülkével – glass cockpit – rendelkeznek.

A képzést sikeresen teljesítő növendékek egyből bevethető pilótákká válnak, hiszen a legfontosabb technikai és viselkedési kompetenciákat már a képzés során elsajátítják.

A programba akár már a középfokú tanulmányaikat befejező, 18 év feletti jelentkezőket is várják. A felvételi tesztek sikeres elvégzése után, a képzésbe bekerült hallgatókra összesen 750 óra tantermi foglalkozás, illetve 200 óra repült idő vár.