Prémium turista osztállyal újít a LATAM, az új komfortosztályt a latin-amerikai légitársaság regionális és belföldi járatain vezetik be 2020 márciusától.

A prémium turista osztály a LATAM-csoport Airbus A319, A320, A320neo és A321-es gépekkel üzemeltetett járatain lesz elérhető március 16-tól.

Az újításnak köszönhetően a rövid- és középtávú útvonalak utasai választhatnak a turista, a nagyobb lábteret és foglalható felső tárolót tartalmazó LATAM+, illetve a prémium turista kategória között.

Az új osztály lényegében megegyezik az európai légitáraságoknál ismert, rövid- és közepes távú üzleti osztállyal, azaz turista osztályú székekről van szó az első sorokban, ahol a középső ülés üresen marad.

A jegytípushoz külön felső tároló és speciális menü is jár, valamint benne van az elsőbbségi check-in és beszállás, három darab 23 kilogrammos feladható poggyász feladása, valamint belépés a légitársaság váróiba Santiagóban, Sao Paulóban, Limában, Bogotában, Miami-ban és Buenos Airesben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A LATAM premium economy székei (Forrás: LATAM)

A légitársaság több változást is bejelentett a közelmúltban: hosszú távú járatain – amelyeket Boeing 787, 777, 767, valamint Airbus A350 típusú repülőgépekkel üzemeltet – Premium Business néven kínál üzleti osztályt.

Emellett a New York-i JFK repülőtéren a 8-as terminálról a 4-es terminálra költözik február elsejétől a holding.

A Delta nemrég bejelentette, hogy 20 százalékos részesedést vásárol a LATAM-csoportban, amelynek eredményeképpen a latin-amerikai légitársaság kilép a Oneworld légiszövetségből.